workshops

Op zoek naar een inspirerende workshop? Of bent u op zoek naar waardevolle lessen op school voor uw leerlingen? Loopt u zelf ergens tegenaan in uw leven en krijgt u dit maar niet veranderd, dan geeft een familieopstelling de mogelijkheid tot een totaal andere kijk. Actuele data.

 

Kindercoach Drechtsteden verzorgt workshops over onderstaande onderwerpen. Mocht uw onderwerp er niet bij staan, neem dan toch gerust contact op. Ik luister graag en vind het een uitdaging om een training of workshop op maat te maken!

- Workshop De kracht van jouw plek (voor volwassenen)

Een dag vol ervaringsgerichte oefeningen en familieopstellingen. 

 

- Workshop Familieopstelling (voor volwassenen)

Een familieopstelling is een bijzonder fenomeen. Het biedt de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons onderbewuste. 

 

- Workshop Gezinsopstelling (voor het hele gezin)

Als kinderen of jongeren gedragsproblemen vertonen of ziek worden, lichamelijk of geestelijk, dan is dat vaak een reactie op iets in het familiesysteem. Dit gebeurt vaak geheel onbewust. Ik nodig jou én jouw gezin uit om hier naar te kijken. 

 

- Workshop Systemisch werken in de klas (voor kinderen, groepsleiders en het team)

Dit is een prachtige methode waar een hele groep wat aan heeft. Door het gebruik van houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal kan de dynamiek van een groep zichtbaar gemaakt worden. Hierdoor krijgen zowel de groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt, heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je de balans direct herstellen. Zo blijft de groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen.

Deze workshop is uit te breiden voor het hele team; het team van groepsleiders en directie maakt kennis met systemisch werk in de vorm van oefeningen en voorbeelden. De dynamieken van het team worden zichtbaar gemaakt. Een waardevolle eyeopener!

 

- Lessen in geluk (voor kinderen)

Een lessenserie waar leerlingen leren kijken naar de positieve dingen om hen heen. De leerlingen maken kennis met hun persoonlijk leiderschap en leren over de invloed die ze hebben op hun eigen geluk. De lessen zijn gericht op groepsvorming, het vergroten van het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. "Een cadeautje voor zowel de groep als de leerkracht."

 

- "Moet je altijd eerlijk zijn?" (voor kinderen)

Een lessenserie in filosoferen. Door met kinderen te filosoferen worden zij aangemoedigd om zelf na te denken over wat ze van iets vinden. Ze mogen het helemaal zelf bedenken. Het uitgangspunt  is: "Er is geen goed of fout". Kinderen leren discussiëren, maar ook te luisteren naar de meningen van anderen. Kinderen die vaker filosoferen leren kritischer na te denken en vragen te stellen. Kinderen stellen zich toleranter op ten opzichte van elkaar, ze leren te luisteren naar de ideeën van anderen.