workshops en lezingen

Bent u op zoek naar een inspirerende workshop of lezing? Zoekt u iemand die op locatie een training kan geven? Bent u op zoek naar waardevolle lessen op school voor uw leerlingen? Of wilt u liever in kleine huiselijke setting praten over opvoeding, ontwikkeling en gedrag? Tijdens het Vragen(v)uurtje voor ouders van denkers en donders hebt u de gelegenheid om te luisteren en in gesprek te gaan met andere ouders...

 

Kindercoach Drechtsteden verzorgt workshops over onderstaande onderwerpen. Mocht uw onderwerp er niet bij staan, neem dan toch gerust contact op. Ik luister graag en vind het een uitdaging om een training, lezing of workshop op maat te maken!

 

- “Hoe was het op school?”

Een inspiratiesessie voor ouders. Hoe kom ik tot gesprek met mijn kind?

 

- Gesprekken voeren met kinderen

Training voor leerkrachten. Hoe krijgt een kring-, kind-, coach-, gesprek diepgang?

Tips en tricks.

 

- "Als ze maar gelukkig zijn"

Een interactieve lezing over opvoeden en de rol van ouders.

 

- Gezinsgeluk

Een waardevolle gezinssessie, waar jullie gezin op zoek gaat naar jullie gezinsgeluk.

 

- Kinderen en (hoog)gevoeligheid

Een eyeopener voor iedereen met een gevoelig kind. Voor ouders en leerkrachten.

 

- Positief opvoeden

Een workshop voor ouders over positief opvoeden. Opvoeden zonder straffen??

 

- “Een compliment krijgen is als een cadeautje, soms heb je er werkelijk niets aan!”

Een inspiratiesessie voor opvoeders over het geven van complimenten.

 

- Lessen in geluk

Een lessenserie waar leerlingen leren kijken naar de positieve dingen om hen heen. De leerlingen maken kennis met hun persoonlijk leiderschap en leren over de invloed die ze hebben op hun eigen geluk. De lessen zijn gericht op groepsvorming, het vergroten van het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. "Een cadeautje voor zowel de groep als de leerkracht."

 

- "Moet je altijd eerlijk zijn?"

Een lessenserie in filosoferen. Door met kinderen te filosoferen worden zij aangemoedigd om zelf na te denken over wat ze van iets vinden. Ze mogen het helemaal zelf bedenken. Het uitgangspunt  is: "Er is geen goed of fout". Kinderen leren discussiëren, maar ook te luisteren naar de meningen van anderen. Kinderen die vaker filosoferen leren kritischer na te denken en vragen te stellen. Kinderen stellen zich toleranter op ten opzichte van elkaar, ze leren te luisteren naar de ideeën van anderen.

 

Huiskamer workshop:

Wil je in kleine huiselijke kring, met andere opvoeders vragen stellen over opvoeding, ontwikkeling en gedrag? Dat kan! Nodig je vriend(inn)en uit voor deze waardevolle, gezellige avond. Waar jullie al jullie (on)zekerheden kunnen bespreken en ruim de tijd krijgen om vragen te stellen.