Fijn dat jij er bent!

Hoi, Ik ben Leonie en ik ben geen super held. Ik kan niet vliegen, niet toveren en ik heb geen bijzondere krachten. Ik kan geen boeven vangen, geen branden blussen of raketten besturen en ik heb ook geen tijdmachine. Mijn idool is Pippi Langkous maar daar lijk ik helemaal niet op. Ik ben niet sterk, niet mega slim en ook niet echt sportief. Ik ben gewoon mezelf en ik help graag anderen. En het lijkt mij ontzettend fijn om jou ook te mogen helpen…

 

Wat ik wel erg goed kan is luisteren. Dat doe ik ook graag. Ik vind het erg belangrijk dat je weet dat je mij kunt vertrouwen. De dingen die wij bespreken, bespreek ik alleen met jou en jouw ouders, als jij dat goed vindt.

 

Er kunnen allerlei redenen zijn dat jij op deze site terecht bent gekomen. Misschien heb je deze site zelf gevonden, heb je iets van een vriendje of vriendinnetje gehoord over mij of van je juf of meester of kwamen je vader of moeder met het idee om deze site te bekijken. Het maakt allemaal niet uit, je bent er en je vraagt je vast af “Wat is dat dan een kindercoach en wat doet hij of zij?”

 

Ik help kinderen. Allerlei kinderen met grote en kleine vragen. Ik help vaders en moeders met vragen en ook juffen en meesters met vragen over kinderen. Want, al klinkt dat misschien gek, wij grote mensen weten ook niet alles en daarom is het soms fijn om even met iemand anders te praten en te bekijken hoe we dingen kunnen aanpakken om (in dit geval jou) te kunnen helpen. En dat is nu precies wat ik ook met jou wil gaan doen. We gaan samen kijken naar dát wat nog niet zo goed gaat en daar gaan we mee aan de slag, zodat jij leert hoe je met bepaalde dingen om kunt gaan.

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

 

Eerst heb ik een gesprek met je ouders. Ik spreek van te voren met jouw ouders af of jij daar ook bij bent. Tijdens dit gesprek vertel ik wie ik ben en jouw ouders vertellen wie zij zijn en zij vertellen over jou. Ook vertellen zij wat zij van mij verwachten en wat zij hopen voor jou…

 

Tijdens onze gesprekken, dus de gesprekken tussen jou en mij, wil ik je graag beter leren kennen. Ik stel vragen over jou, wie je bent wat je hobby’s zijn maar ook waarom je bij mij bent. Als je bijvoorbeeld snel boos bent, dan vraag ik je of je weet hoe dat komt. Misschien kun jij die boosheid wel tekenen of uitbeelden. Of wanneer je je niet prettig voelt in de klas dan vraag ik je dit gevoel bijvoorbeeld een kleur te geven en te schilderen. Of stel dat je niet zo makkelijk vrienden maakt, dan gaan we bekijken hoe we dit kunnen aanpakken. Of als je gepest wordt of zelf pest dan bekijken we hoe je hier mee om kunt gaan. Misschien heb je het thuis niet zo makkelijk? Dan gaan we samen op zoek naar wat voor jou helpend is...

 

Ik vind het erg leuk om creatief aan het werk te gaan, dus om te tekenen, te schilderen of te knutselen. Ik maak ook gebruik van spelletjes, een spiegel, bellenblaas, ballonnen, zelfs een rol behang komt nog wel eens van pas! Of ik gebruik mijn houten poppetjes of ja... tovertegels! Ik heb allerlei materialen die we kunnen gebruiken. Misschien vind je het juist fijn om te gaan wandelen, dan doe we dat!

 

We gaan vooral goed kijken naar waar jij wél heel goed in bent en wat wel al lukt. Wie of wat je bent en de dingen die je goed kan, noem je jouw kwaliteiten. Met het Kwaliteitenspel voor kinderen onderzoeken we wat jouw sterke kanten zijn.

 

Wat misschien wel een beetje vreemd klinkt is dat ík niets oplos. We gaan namelijk samen kijken naar jou en naar jouw vragen en we gaan samen op zoek naar wat voor jou het beste is.

 

Ik vergelijk het wel eens met een reis. Het is jouw reis en ergens onderweg komen wij elkaar tegen en reis ik een stukje met je mee. De richting, de plaatsten en de dingen die we daar gaan doen, die bepaal jij!

 

 

Zullen we vertrekken?!