Scholen

Heeft u een hulpvraag over een leerling of bent u op zoek naar een coaching traject op maat voor een leerling of een groep? Bent u groepsleider of intern begeleider en hebt u een hulpvraag? Kindercoach Drechtsteden kijkt graag met een systemische blik met u mee.

 

Wel eens gehoord van systemisch werken in de klas? Dit is een prachtige methode waar een hele groep wat aan heeft. Door het gebruik van houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal kan de dynamiek van een groep zichtbaar gemaakt worden. Hierdoor krijgen zowel de groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt, heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je de balans direct herstellen. Zo blijft de groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen.

 

Kindercoach Drechtsteden verzorgt ook filosofeerlessen, lessen in geluk en groepstrainingen met als doel de sociale vaardigheden en de groepsdynamiek te bevorderen.

 

Voor vragen over andere uitdagingen kunt u altijd contact opnemen. We bekijken dan samen of ik u, uw leerling en/of de groep kan helpen.