Scholen

Heeft u een hulpvraag over een leerling of bent u op zoek naar een coaching traject op maat voor een leerling, een leerkracht, een groep of het team? Bent u groepsleider, intern begeleider of schoolleider en hebt u een hulpvraag? Kindercoach Drechtsteden kijkt graag met een systemische blik met u mee.

 

Wel eens gehoord van systemisch werken in de klas? Dit is een prachtige methode waar een hele groep wat aan heeft. Met behulp van houten poppetjes, mijn Houten Helden en ander materiaal wordt de dynamiek van de groep helder in beeld gebracht. Als groepsleider zie je direct wat er werkelijk speelt in de groep. Door de leerlingen uit te nodigen om te vertellen wat ze waarnemen, ontstaat er een gesprek en vervolgens meer begrip voor het gedrag van de ander. Kinderen voelen zich gehoord en gezien en dat geeft een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!

 

Kindercoach Drechtsteden verzorgt ook verwonderlessen, filosofeerlessen, lessen in geluk en groepstrainingen met als doel de sociale vaardigheden en de groepsdynamiek te bevorderen. Onderlinge relaties worden versterkt en de verbinding in de groep of het team wordt verbeterd. 

 

Voor vragen over andere uitdagingen kunt u altijd contact opnemen. We bekijken dan samen of ik u, uw leerling en/of de groep of het team kan helpen.