Fijn dat jij er bent!

Fijn dat je deze site bezoekt! De reden dat jij deze site bezoekt is waarschijnlijk omdat je nieuwsgierig bent geworden door een bekende, of omdat jouw ouders of leerkracht het nodig vonden dat je dit even zou lezen, of misschien heb je mij zelf gevonden? Wat de reden ook is, je bent er…

 

Ik zal me eerst even kort voorstellen…

 

Hoi, mijn naam is Leonie. En laat ik je maar meteen vertellen; ik ben geen held, ik ben geen allesweter en ik verzin geen oplossingen. Ik blink nergens in uit en doe graag alleen dingen waarvan ik weet dat ik ze goed kan. Ik ben niet heel sportief, al zou ik dat wel heel graag willen zijn. Wat ik wel erg goed kan is luisteren, dat doe ik ook graag.

 

Iedereen heeft wel eens een periode in zijn leven dat het niet zo lekker gaat. Je voelt je misschien onbegrepen, hebt last van boosheid of je voelt je onzeker. Misschien zijn er thuis dingen die niet lekker gaan, het kan van alles zijn. Soms is het fijn als er dan even iemand met je mee denkt en kijkt. Samen kunnen we op zoek gaan naar handvatten die jij kunt gebruiken zodat je beter met bepaalde situaties om kunt gaan. Ik wil je daar graag bij helpen.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Eerst heb ik een gesprek met je ouders. Ik spreek van te voren met jouw ouders af of jij daar ook bij bent. Tijdens dit gesprek stel ik mezelf voor en jouw ouders vertellen wie zij zijn. Mogelijk vertel jij over jezelf of zij vertellen over jou. Ook vertellen zij wat zij van mij verwachten en wat zij hopen voor jou…

 

Tijdens onze gesprekken, dus de gesprekken tussen jou en mij, wil ik je graag beter leren kennen. Ik stel vragen aan jou, over wie je bent, wat je hobby’s zijn maar ik zal je ook vragen naar de reden waarom je bij mij bent. Misschien weet je zelf de oorzaak van datgene wat niet zo goed gaat. Tijdens onze gesprekken gaan we op zoek naar handvatten en zoeken we een manier hoe jij met bepaalde situaties om kunt gaan. Wat misschien wel een beetje vreemd klinkt, is dat ík niets oplos. We gaan samen kijken naar jou en naar jouw vragen en we gaan samen op zoek naar wat voor jou helpend is. Ik vind het erg belangrijk dat je weet dat je mij kunt vertrouwen. De dingen die wij bespreken, bespreek ik alleen met jou en jouw ouders, als jij dat goed vindt.

 

Ik vind het erg leuk om creatief aan het werk te gaan, dus om bijvoorbeeld te tekenen of te schilderen. Ik heb ook allerlei andere materialen die we kunnen gebruiken. Ik gebruik bijvoorbeeld ook coaching-kaarten. Dit zijn kaarten met vragen waar we dieper op in zullen gaan. Misschien vind je het juist fijn om een stuk te gaan lopen, dan doe we dat!

 

We gaan vooral goed kijken naar jouw kwaliteiten. We gaan onderzoeken wat jouw sterke kanten zijn, zodat je die kunt gaan inzetten in lastige situaties.

 

Ik hoop dat ik je vragen voor nu heb kunnen beantwoorden. Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, mail, bel of app me gerust!

 

Ik denk graag met je mee.