Week van de Opvoeding Challenge #1

vandaag luister ik zonder te oordelen

Samen tijd door brengen met je kind is misschien voor hem wel het fijnste wat je met je kind kunt doen. Het is niet alleen gezellig maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en voor de band binnen het gezin. Praten met elkaar over dingen die je bezighoudt, schept vertrouwen.

 

Luister als ouder aandachtig en geef wanneer daar om gevraagd wordt, advies. Vertel dan hoe jij het aan zou pakken. Gebruik hiervoor ik-boodschappen.

 

Kinderen willen best luisteren, maar willen eerst zelf gehoord worden. Laat je kind merken dat je er voor hem bent, en dat je hem vertrouwt in zijn keuze. Je kind leert zo om te praten over de leuke dingen maar ook over de vervelende dingen en je kind leert op deze manier dat hij terecht kan bij anderen. Er is ruimte voor blijdschap en verdriet maar hij leert ook dat dit hem sterker en veerkrachtiger kan maken.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0