Blogpost

Blog

Daar is hij dan! Mijn eerste blog!

Soms moet je iets doen juist omdat je het nog nooit gedaan hebt...

 

In mijn kinderrijke omgeving kom ik heel veel ouders tegen. Familie, vrienden, ouders uit de buurt, ouders van school, sportclubjes, het schoolplein, ouders van mijn leerlingen, ouders van cliëntjes...

 

Kortom, ik kom heel veel ouders tegen! En wat ons allen verbindt: iedere ouder wil dat zijn/haar kind gelukkig is!

 

Dat is ook de reden dat ik deze blog start. Sinds ik als kindercoach gestart ben, merk ik dat ouders mij vaker aanspreken met vragen over het gedrag van kinderen, school en andere zaken. Laatst had ik een mooi gesprek met een moeder over haar dochter die een beelddenker is. Ook een gesprek met een moeder die vertelde dat haar zoon 'zo'n vol hoofd' heeft, of het gesprek dat ik onlangs voerde met een ouder van een hoog sensitief kind...

Ik ben van mening dat deze gesprekken ook waardevol voor andere ouders kunnen zijn. En, dat hoop ik met deze blog te bereiken...

 

Natuurlijk heb ik niet overal een antwoord op, het opvoeden (lees: het begeleiden en zo goed mogelijk stimuleren en motiveren) van kinderen kost tenslotte een héleboel creativiteit, doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen, lef maar vooral energie!

 

Maar we kunnen onze krachten wel bundelen! Ideeën sparren, elkaar steunen, elkaar tips geven en ervaringen delen. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten! Deel je mee?

Reactie schrijven

Commentaren: 0